Društvo inženjera i tehničara “Baranja” Beli Manastir

U Društvu se kroz različite oblike rada članovi okupljaju i stručno educiraju, šire tehnička i tehnološka znanja s ciljem poboljšanja materijalnih i radnih uvjeta.

Udruga je nastala u izgnanstvu, 1994. godine, kada je nastojala okupiti inženjere i tehničare s područja Baranje i pomoći im u prilagođavanju na tadašnje uvjete. Dio članova je bio zaposlen i dolazili su do novih saznanja o tehnološkom razvoju te su angažirani za održavanje predavanja i prenošenje znanja . Zanimanje za okupljanja i druženja bio je vrlo snažan i udruga je imala i do 126 članova. Mirna reintegracija omogućila je svima povratak kućama. Budući da su članovi raspršeni diljem Baranje, sastajanje je prilično otežano i aktivnosti su bitno smanjene. Većina članova bili su djelatnici Belja, a u posljednje vrijeme značajan broj njih je ostao bez posla te se broj članova smanjio na šesnaest.

Udruga planira ponovno značajnije angažiranje članova na stručnom usavršavanju i razvoju novih tehnologija. Posebno je zanimljiva razmjena iskustava o stručnim člancima i literaturi na Internetu. Unazad već nekoliko godina društvom rukovodi predsjednik udruge gosp. Stjepan Kalčić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *