Društvo pedagoga tehničke kulture Beli Manastir

Zadaća društva je stručno osposobljavanje i usavršavanje članova – učitelja tehničke kulture iz područja robotike, prometne kulture, informatike, modelarstva te edukacija mladih, nadarenih učenika iz različitih tehničkih područja.

Udruga je utemeljena tijekom Domovinskog rata 1994. godine kada su djelatnici iz Baranje djelovali u Osijeku i u Republici Mađarskoj. Sjedište udruge bilo je u Osijeku, u Domu tehnike. Prethodnikom novonastale udruge smatramo društvenu organizaciju pedagoga tehničke kulture koja je u prijeratnom razdoblju izuzetno aktivno djelovala u sustavu Konferencije narodne tehnike Beli Manastir, a okupila je učitelje tehničke kulture iz gotovo svih osnovnih i srednjih škola Baranje.

Stručna usavršavanja i putovanja planirana su u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Osijek. Nakon mirne reintegracije i povratka u Baranju 1998. godine problem je bio prostor, način okupljanja i način rada. Udruga ima deset članova, koliko je i učitelja tehničke kulture u Baranji.

Novi programi i značajnije aktivnosti započinju 2004.godine. Za učitelje se organiziraju stručna usavršavanja po HNOS-u i tečajevi robotike. Veća pozornost poklanja se mladima i ponovno započinje sudjelovanje škola na natjecanjima iz prometa i tehničkog stvaralaštva mladih, organiziraju se zmajade, radionice te tečajevi iz fotografije, filma, robotike i modelarstva. U 2005.godini okupljeno je oko 110 učenika u navedenim aktivnostima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *